Missie

Creativiteit is Gods cadeau aan ons

Carla Veldhuis is een verhalenverteller in hart en nieren. Als theatermaker vertelt ze verhalen via dans en drama vanuit Gods gedachtegoed. Carla kent de impact van deze kunstvormen als geen ander: zij kwam zelf als tiener tot geloof door een groot theaterstuk. Die ervaring gunt Carla iedereen. Daarom inspireert zij anderen al meer dan 30 jaar via rake voorstellingen, indrukwekkende optredens van levende standbeelden en bezielende trainingen en workshops.
Carla zet zich dagelijks met veel toewijding in voor stichting Arts Alive. Deze stichting laat gaven en talenten op het gebied van kunst tot bloei komen zodat die ter ere van God ingezet kunnen worden. Tijdens de activiteiten wordt met alle aangesloten kunstenaars Zijn creativiteit weerspiegelt. Carla is getrouwd met Giovanni en moeder van twee zoons. 

www.carlaveldhuis.nl     www.wandeltheaterdolorosa.nl     www.danstheaterhomerun.nl

Levensgebeurtenis

Als tiener werd Carla geraakt door een theaterstuk. Van het ene op het andere moment ervaarde ze hierdoor de liefde van God. Het was als een blikseminslag, die mij 180 graden omdraaide in mijn levensvisie. Mijn technische scholing liet ik achter me. Ik wilde nog maar een ding; laten zien van waardevolle dingen voor in het echte leven.” Het bleek de reden van haar bestaan, en ze wilde haar gaven en talenten inzetten voor God. Carla zette projecten op die het verhaal en karakter van God vertelden. Zij wilde mensen op een innovatieve manier kennis laten maken met al het moois uit Gods gedachtegoed, zodat dit hun ook kon bemoedigen. Ze schreef vele succesvolle theaterstukken, trad op met enthousiaste teams en raakte talloze anderen met haar producties. Niet alles ging even makkelijk, maar Carla en haar man bleven hun vleugels onvermoeid uitslaan.

Deskundig

Carla heeft een volle rugzak met ervaring in de creatieve wereld. Zo maakte zij succesvolle theaterstukken in binnen- en buitenland: Regalia, Frame, Danstheater Waardeloos? en Wandeltheater Dolorosa. Carla won meerdere prijzen en werd Nederlands kampioen met haar levende standbeelden op het kampioenschap World Statues 2009. Ook haar sculpturen zijn alom geliefd.
Krachten bundelen: 
Dagelijks zet Carla zich met veel toewijding in voor stichting Arts Alive, en is de kunstzinnige motor achter Arts Alive. Elke activiteit word echter georganiseerd met een betrokken team van professionele kunstenaars. Zij geloven dat hun creativiteit van God komt en weerspiegelen die met overtuiging ieder in hun eigen vakgebied. Deze stichting laat gaven en talenten op het gebied van kunst tot bloei komen zodat die ter ere van God ingezet kunnen worden.  Jaarlijkse projecten zijn de 4 Kunstenaars-meetings, het Theaterweekend en Wandeltheater Dolorosa. Daarnaast zijn er regelmatig optredens van Carla’s levende standbeelden en van Danstheater HomeRun in Nederland en België.

Drijfveer

In de loop der jaren groeide Carla uit tot een bekende inspirator. Ze had nooit de droom om bekend te worden, wel de droom om voor veel mensen te kunnen spelen. Om anderen te motiveren met de boodschap die haar zo krachtig bereikte. Die instelling is nooit veranderd. Carla: “Beelden werken krachtig en vertellen wat woorden niet kunnen.” Zij werkt ook vandaag nog met dezelfde insteek: het draait niet om ons, maar om God. En juist daardoor weet Carla nog steeds veel mensen (dieper) kennis te laten maken met het gedachtegoed van Gods liefde.
Stichting Arts Alive zet Carla in voor voorstellingen, optredens van levende standbeelden, trainingen en workshops, en  zij wordt veel gevraagd als spreekster en inspirator op het gebied van kunst en creativiteit in gemeentes.

www.theaterweekend.nl