Projecten

Wandeltheater Dolorosa

Ons creatieve hoogtepunt is elk jaar rond Pasen: Wandeltheater Dolorosa. Dit evenement verrast al jaren duizenden bezoekers met 13 verschillende scenes uit het leven van Jezus Christus. Via de vele levende standbeelden, moderne dans, toneel, live muziek en beeldende kunst wordt het verhaal verteld. Zonder woorden maar vol emotie wordt het publiek meegenomen in het meeslepende verhaal. Er zijn 6 identieke voorstellingen op 27 en 28 maart 2021, waarin hoop en verbinding centraal staan.

www.wandeltheaterdolorosa.nl

Theaterweekend

Het theaterweekend is een jaarlijkse training waarin we met 32 docenten en medewerkers les geven in bewegingskunst en beeldende kunst vanuit Gods hart. Deelnemers ontvangen onderwijs en inspiratie via een afwisselend en uitdagend programma boordevol met workshops op het gebied van beeldende kunstvakken, theater en dans. Er staat weer een fantastisch weekend van 17-19 jan. gepland in 2020. Het thema is back to Eden. Meer informatie over dit project is te vinden op www.theaterweekend.nl

Danstheater HomeRun

Danstheater HomeRun is een theaterstuk zonder woorden. Het vertelt een onvergetelijk verhaal over vrijheid en herstel van identiteit. Overal waar zij spelen, voor gelovigen of ongelovigen is het publiek razend enthousiast. Het 14 koppige team treed op bij conferenties, in gemeentes, op events, scholen en gevangenissen in Nederland en België. Het stuk duurt 40 minuten en kan als zelfstandig programma of als deel van een programma. Meer informatie over dit project is te vinden op: 

www.danstheaterhomerun.nl

Dickens Festijn 

Levende standbeelden weten mensen te fascineren: voorbijgangers blijven vaak lang staan om te kijken. In onze beelden zit een goed stukje ambacht. Ze lijken echt op steen, messing, brons of koper. Ook vertellen de beelden, via wisselende poses, een herkenbaar verhaal. Tijdens de feestmaand zijn onze levende standbeelden vaak aanwezig op allerlei evenementen. Zo ook op het jaarlijkse Dickens Festijn in Deventer. Meer informatie over het Dickens Festijn is te vinden op: www.dickensfestijn.nl

Arts Alive dagen

We organiseren 8 keer per jaar door het hele land Arts-dagen, ook wel kunstenaars-meetings genoemd. Hier werkt het team van 8 personen van Arts Alive samen om onderwijs en coaching te geven over kunst in ons land over een Kingdom-cultuur. Door de ontspannen sfeer van gelijkheid valt de (meestal) enorme competitie-drang weg en ontstaat er vrijheid en  persoonlijke visie. Op deze dagen ontmoeten creatievelingen elkaar, eten we samen, zijn er workshops, coaching en gebed. Deze dagen zijn geweldig leerzaam en zetten deelnemers vrij om in hun eigen expertise aan de slag te gaan.  Zoals men vroeger in gildes het vak leerde van meesters zo nemen de vakdocenten nu de jongeren mee.  De diversiteit aan workshops werken enorm bekrachtigend. Onderwerpen als Burn-out, ondernemerschap, Kingdom-cultuur, profetisch werken, rentmeesterschap, ADHD en Bijbels onderwijs over kunst. De opkomst ligt op deze dagen tussen de 30 en 100 mensen. We werken als vrijwilligers om de prijs van deze dagen te drukken en investeren hierin om een cultuur shift te bewerken.