Jaarlijkse projecten

Wandeltheater Dolorosa

Ons creatieve hoogtepunt is elk jaar rond Pasen; Wandeltheater Dolorosa. Dit evenement verrast al jaren duizenden bezoekers met 13 verschillende scenes uit het leven van Jezus. Via de vele levende standbeelden, moderne dans, toneel, live muziek en beeldende kunst wordt het verhaal verteld., zonder woorden maar vol emotie, wordt het publiek meegenomen in het meeslepende verhaal. Er zijn 5 identieke voorstellingen op 1 en 2 april 2023 in Kortrijk.

www.wandeltheaterdolorosa.nl

Theaterweekend

Het theaterweekend is een jaarlijkse training waarin we met 32 docenten en medewerkers les geven in bewegingskunst en beeldende kunst vanuit Gods hart. Deelnemers ontvangen onderwijs en inspiratie via een afwisselend en uitdagend programma boordevol met workshops op het gebied van beeldende kunstvakken, theater en dans. Er is weer een fantastisch weekend van 16-18 juni 2023. in Nieuwkuijk. Meer informatie over dit project is te vinden op www.theaterweekend.nl

Danstheater HomeRun

is een theaterstuk zonder woorden en vertelt een prachtig meeslepend verhaal over herstel van een persoon. Overal waar zij spelen, voor gelovigen of ongelovigen is het publiek razend enthousiast en bemoedigd. Het 12 koppige team treed op bij conferenties, in gemeentes, op events, scholen en gevangenissen in Nederland en België. Het stuk duurt 40 minuten en wordt met een kort nawoord afgerond. Meer informatie over dit project is te vinden op: 

www.danstheaterhomerun.nl

Dickens Festijn 

Levende standbeelden weten mensen te fascineren: voorbijgangers blijven vaak lang staan om te kijken. In onze beelden zit een goed stukje ambacht. Ze lijken echt op steen, messing, brons of koper. Ook vertellen onze de beelden, via wisselende poses, een bemoedigend verhaal. Tijdens Dickens zijn onze standbeelden aanwezig op het jaarlijkse Dickens Festijn in Deventer Dit jaar op 10-11 december 2022. Meer informatie over het Dickens Festijn is te vinden op: www.dickensfestijn.nl

Scene uit Home Run
Standbeeldgroep; ‘Moederliefde’.

Arts Alive dagen

We organiseren 8 keer per jaar door het hele land Arts-dagen, ook wel kunstenaars-meetings genoemd. Hier werkt het team van 8 personen van Arts Alive samen om onderwijs en coaching te geven over kunst in ons land over een Kingdom-cultuur. Door de ontspannen sfeer van gelijkheid valt de (meestal) enorme competitie-drang weg en ontstaat er vrijheid en  persoonlijke visie. Op deze dagen ontmoeten creatievelingen elkaar, eten we samen, zijn er workshops, coaching en gebed. Deze dagen zijn geweldig leerzaam en zetten deelnemers vrij om in hun eigen expertise aan de slag te gaan.  Zoals men vroeger in gildes het vak leerde van meesters zo nemen de vakdocenten nu de jongeren mee.  De diversiteit aan workshops werken enorm bekrachtigend. Onderwerpen als Burn-out, ondernemerschap, Kingdom-cultuur, profetisch werken, rentmeesterschap, ADHD en Bijbels onderwijs over kunst. De opkomst ligt op deze dagen tussen de 30 en 100 mensen. We werken als vrijwilligers om de prijs van deze dagen te drukken en investeren hierin om een cultuur shift te bewerken.